استادیار گروه علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
چکیده
از آنجاییکه دانش جغرافیا، علم بررسی روابط متقابل انسان و محیط و اثرگذاری متقابل این دو تعریف می شود، بدون تردید انتخاب افراد و شخصیت های انسانی در نهادهای تصمیم ساز و به عنوان تصمیم گیرندگان اداره فضای جغرافیای (محیط) از موضوعات مهم مورد بررسی در دانش جغرافیا محسوب می شود. علاوه بر آن، شرایط جغرافیایی، محیطی و ویژگیهای انسانی مختلف شکل گرفته در هر فضای جغرافیایی، همواره بر گزینۀ منتخب توسط ساکنان نواحی اثرگذار بوده است. از این رو طی دهه های گذشته توجه به انتخابات و دموکراسی و توسعه و اثربخشی آن در سراسر جهان، جغرافیای انتخابات را بعنوان شکوفاترین گرایش در یکی از شاخه های جغرافیا یعنی جغرافیای سیاسی قرار داده است. بعبارت دیگر، جغرافیای انتخابات یکی از حوزه های دانش جغرافیای سیاسی است که به واکاوی تعامل فضا، مکان، فرایندهای انتخاباتی، تنوع تصمیمات و نتایج آراء رأی دهندگان نواحی مختلف، اثرگذاری تفاوت های فضایی در رفتار سیاسی و شکل گیری حوزه های انتخاباتی می پردازد.
صادقی, علی. (1399). سخن سردبیر: جغرافیای انتخابات «با نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا». پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 2(2), 0-1.
MLA
علی صادقی. "سخن سردبیر: جغرافیای انتخابات «با نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا»", پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 2, 2, 1399, 0-1.
HARVARD
صادقی, علی. (1399). 'سخن سردبیر: جغرافیای انتخابات «با نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا»', پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 2(2), pp. 0-1.
VANCOUVER
صادقی, علی. سخن سردبیر: جغرافیای انتخابات «با نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا». پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 1399; 2(2): 0-1.