1
دانشجوی دکتری مطالعات علوم سیاسی انقلاب اسلامی دانشگاه شاهد تهران
2
دانشجوی آموزش علوم اجتماعی پردیس حیکم ابواقاسم فردوسی البرز
3
دانشجوی آموزش علوم اجتماعی
چکیده
شناخت ارتباط بین آموزش تاریخ و روش حل مسئله از مهمترین ضروریات بررسی کاربرد فضای مجازی در آموزش مسئله محور میباشد. در این نگاه به مسئله آموزش که به مثابه روش یاددهی امکان ایجاد آزمایش، خطا و فرضیهسازی ایجاد گردیده است، فضای مجازی با ظرفیتها و کارکردهای موجود در خود دارای جایگاه ویژهای میباشد. بر این اساس هدف کلی این نگاشته تأملی بر اثربخشی آموزش مسئله محور در آموزش مفاهیم تاریخی در بستر فضای مجازی است. از این رو، مقاله حاضر به بررسی ظرفیتها و محدودیتهای موجود در روش مسئله محور و اینکه فضای مجازی با توجه به فرامتغیرهای هشتگانه موجود در خود امکان مناسبی را جهت این نوع از آموزش به منصه ظهور میرساند، پرداخته است. در این پژوهش، روش توصیفی مورد استفاده قرار گرفته از نوع کیفی و تحلیلی است که با استفاده از ابزار فیشبرداری برای جمعآوری دادهها اقدام شده است. یافتههای مقاله نشان میدهد که فرامتغیرهای فضای مجازی شامل: سرعت، فرازمانی و فرامکانی بودن، جهانی بودن، سیّالبودن، تشدید واقعیّت، چندرسانهای بودن، فراگیری و دسترسی دائم دارای ظرفیتی بالقوه و گسترده بوده و ابزارهای متنوّعی برای آموزش تاریخ میباشند. بنابراین بهرهگیری مناسب از بستر و ظرفیتهای موجود در آن میتواند بر اثربخشی آموزش تاریخ، تأثیری توسعهبخش و تسهیلگر داشته باشد.
جلیلیان, سجاد, کریمی, امیر, & شیخی, محمد امین. (1399). تأملی بر توسعۀ آموزشِ مسئله محور تاریخ در بستر فضای مجازی. پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 2(4), 1-32.
MLA
سجاد جلیلیان; امیر کریمی; محمد امین شیخی. "تأملی بر توسعۀ آموزشِ مسئله محور تاریخ در بستر فضای مجازی", پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 2, 4, 1399, 1-32.
HARVARD
جلیلیان, سجاد, کریمی, امیر, شیخی, محمد امین. (1399). 'تأملی بر توسعۀ آموزشِ مسئله محور تاریخ در بستر فضای مجازی', پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 2(4), pp. 1-32.
VANCOUVER
جلیلیان, سجاد, کریمی, امیر, شیخی, محمد امین. تأملی بر توسعۀ آموزشِ مسئله محور تاریخ در بستر فضای مجازی. پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 1399; 2(4): 1-32.