1
گروه آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان علامه طباطبایی، اردبیل، ایران.
2
گروه آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان علامه طباطبایی، اردبیل، ایران
چکیده
توسعه مهارتهای هوش هیجانی در دانشآموزان، بسیار حائز اهمیت است و نیاز به یک برنامه کامل و جامع، در این زمینه وجود دارد.پژوهش حاضر، باهدف بررسی میزان توجه به موضوع هوش هیجانی، در کتب مطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه، اجرا شد. این پژوهش، توصیفی_تحلیلی و با استفاده از روش آنتروپی شانون انجام شده است. جامعه آماری، کتبمطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه در سال تحصیلی 1401_1400 بود. نمونه آماری نیز، برابر با جامعه آماری، در نظر گرفته شد. همچنین، با استفاده از چکلیستی از معیارهای هوش هیجانی با 5 بعد و 26 مؤلفه، دادهها جمعآوری شدند. نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که از بررسی کتب مطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه، از مجموع 239 واحد شمارششده، بعد مهارت اجتماعی با 69 مورد، بیشترین و بعد آگاهی اجتماعی با 23 مورد، کمترین فراوانی را به خود اختصاص دادند. بیشترین ضریب اهمیت نیز با مقدار (264/.)، مربوط به بعد خودآگاهی و کمترین ضریب اهمیت با مقدار (071/.)، مربوط به بعد آگاهی اجتماعی بود. نتایج نشان داد که میزان توجه به ابعاد هوش هیجانی، در این کتب متفاوت است و به بعضی ابعاد کم توجه شده است.
گلشنی, مرتضی, & حیدری, عبدالحسین. (1401). تحلیل محتوای کتب مطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه بر اساس ابعاد هوش هیجانی. پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 4(1), 33-53.
MLA
مرتضی گلشنی; عبدالحسین حیدری. "تحلیل محتوای کتب مطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه بر اساس ابعاد هوش هیجانی", پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 4, 1, 1401, 33-53.
HARVARD
گلشنی, مرتضی, حیدری, عبدالحسین. (1401). 'تحلیل محتوای کتب مطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه بر اساس ابعاد هوش هیجانی', پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 4(1), pp. 33-53.
VANCOUVER
گلشنی, مرتضی, حیدری, عبدالحسین. تحلیل محتوای کتب مطالعات اجتماعی پایههای ششم ابتدایی و هفتم متوسطه بر اساس ابعاد هوش هیجانی. پژوهش در آموزش مطالعات اجتماعی, 1401; 4(1): 33-53.